هميشه براي راه اندازي يك كارگاه يا كسب و كار نياز به ابزار و تجهيزاتي است كه بنا به نياز ها و شرايط موجود مي تواند متفاوت باشد.و اين تفاوت ها مي تواند در اندازه ، توان ، قيمت و …. باشد.همراهان هميشگي آي چوب در ايميل ها نظراتشان درخواست داشتند تا لوازم مورد نياز براي راه اندازي يك كارگاه نجاري خانگي را نام ببريم و توضيحاتي در اين زمينه ارائه دهيم….
براي ساخت لوازم چوبي خواه و ناخواه نياز به ابزاري مانند اره فلكه ، دستگاه 3 كاره يا 4 كاره , گندگي است كه به نظر من استفاده از اين وسايل در محيط مسكوني كاري اشتباه است ، به دو دليل : اول در بيشتر از خانه ها فضاي كافي براي نگهداري از اين ابزار وجود ندارد و دوم: به واسطه ي سر و صدا و خاك زيادي كه توليد مي كند موجب آزرده شدن همسايگان و اهالي خانه مي شود.پس پيشنهاد من به شما اين است كه از محيطي كارگاهي براي استفاده از اين تجهيزات بهره بگيريد.
.
.
.
.
.
.
اگر دوست داريد سازه اي كوچك چوبي يا لوازم معمول چوبي مانند ميز ، صندلي ، جاكفشي و … بسازيد ، چوب مورد نظر را در يك كارگاه نجاري مجهز، برشكاري كنيد و سپس براي اسمبل ( سرهم بندي ) به كارگاه خانگي انتقال دهيد و مابقي فرايند توليد را ادامه دهيد.و اما تجهيزات مورد نياز:
.
.
.
.
.
.
.اره فارسي بر : از اين اره براي برش جوب در اندازه ها و زواياي مختلف استفاده مي شود كه بيشتر بحث زاويه چوب در اين دستگاه مد نظر است.به عنوان مثل اگر در نظر داريد قاب عكس چوبي بسازيد ، اين دستگاه لازم و كاربردي است.براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين ابزار به اين مطلب مراجعه كنيد….
فارسي بر
.
.
.
.
.
.
.
2.اره عمود بر چكشي: به وسيله ي اين اره مي توانيد چوب را به هر شكلي كه مد نظر داريد برش دهيد و از قدرت عمل بيشتري بهره بگيريد . به وسيله ي اره عمود بر مي توانيد چوب ها را به شكل منحني به سادگي برش دهيد.از اين اره هم ميتواند چوب را در زواياي مختلف بريد ، اما دقتش به اندازه ي فارسي بر نيست.براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين ابزار به اين مطلب مراجعه كنيد….
اره عمودبر برقي (چكشي)
.
.
.
.
.
.
3.فرز دستي: از فرز دستي مي توان استفاده هاي مختلفي كرد و به واسطه ي تيغه هاي متنوعي كه دارد ، عملياتي مانند ساخت زوار ، بارگيري از چوب,سوراخ كاري,ابزار زني لبه هاي چوب ، درج اشكال مخلف بر روي سطح چوب و بسياري از كار هاي ديگر، كه به زيبايي و سرعت عمل در كار مي انجامد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين ابزار به اين مطلب مراجعه كنيد….
اوور فرز , فرز دستي
.
4.دريل ( مته برقي ): از اين ابزار براي سوراخكاري چوب استفاده مي شود كه بايد مته ي مخصوص چوب را براي اين كار انتخاب نمود.بهتر است در زمان خريد دريل برقي ، مدل هاي ديمر دار را انتخاب كنيد تا بتوانيد جهت باز و بسته نمودن چوب هم ، از آنها استفاده كنيد.
.
5.پيچ دستي: وظيفه ي نگهداري و اتصال بهتر بين قطعه هاي چوب را به عهده دارد . به عناون مثال براي پرس سرد ، پس از چسب كاري قطعات و اتصال آنها به يكديگر ، از پيچ دستي براي وارد آوردن فشار به قطعات و اتصال درست و دقيق استفاده مي شود.پيچ دستي در اندازه ها و كيفيت مختلف موجود است.
.
.
.
.
.
.
6.پمپ باد: از پمپ باد ميتوان براي راه اندازي دستگاه منگنه كوب ، ميخ كوب و خاكگيري تجهيزات استفاده كرد.اگر لوازمتان را پس از اتمام كار خاكگيري كنيد ، عمر بيشتر و كاركرد بهتري خواهند داشت .نياز نيست پمپ باد قوي و سنگين خريداري كنيد ، مدل 50 ليتري آن براي شما كافيست و نياز هاي شما را برطرف مي كند.با نصب پيستوله و شيلنگ ارتباطي ، براي رنگ آميزي هم ميتوانيد از آن استفاده كنيد.
.
.
.
.
.
.
7.منگنه كوب و ميخ كوب:به وسيله ي اين ابزار جانبي كه به پمپ باد متصل مي شود ، مي توانيد اتصالاتي موقتي ايجاد كنيد تا سازه به صورت موقت به يكديگر متصل شود و پس از چسب كاري ، محكم شود.منگه كوب در صنايع مبل سازي كاربرد فراواني دارد.
.
.
.
.
.
.
8.پيچ بند شارژي: استفاده از پيچ بند شارژي كار را آسان و سريع پيش مي برد و عمليات باز و بسته نمودن پيچ ها در سريع ترين حالت ممكن صورت مي دهد و به واسطه نداشتن سيم ، دست و پاگير نيست و كار به آساني انجام مي شود.
.
9.لوازم ديگري كه مورد نياز است: تراز ، مداد ، چسب چوب ، چكش ، ميخ ، متر ، انبر دست ، پيچ گوشتي دو سو و چهار سو ، ميخ كش ، گونيا ، جعبه ابزار و بسيار لوازم ديگر كه در حين كار به وجود آنها نياز پيدا مي كنيد.
اما براي آشنايي هرچه بيشتر با لوازم نجاري در مورد سه دستگاه اصلي كه در بخش اول ذكر شد ، بيشتر توضيح مي دهم:
.
.
.
.
.
.
اره فلكه: دستگاهي در توان و اندازه هاي مختلف كه از يك موتور برقي ، فلكه فلزي ، اسكلت و اره فنري حلقوي تشكيل شده است.معمولا اين دستگاه ها به صورت ايستاده مي باشد و الوار را بر روي صفحه مندرج فولادي به حركت در مي آورند تا برش صورت پذيرد.
.
.
.
.
.
.
سه كاره :اين دستگاه از يك موتور تشكيل شده است كه سه بخش از دستگاه را به حركت در مي آورد:
- اره گرد(برش)
- رنده
- مته
كه هركدام وظيفه ي مخصوص به خود را دارند و به خاطر تنوع استفاده هر قسمت و كارايي متفاوتشان نياز به توضيح بيشتر نيست.اين دستگاه ها در مدل هاي 2 ، 4 و 5 كاره هم موجود است.
.
.
.
.
.
.
گندگي: دستگاهيست با موتوري نسبتا قوي كه با گرداندن تيغه مارپيچ آن لايه اي نازك از تخته و يا الوار را بر ميدارد و آن را تا حد ممكن صاف و صيقلي مي سازد.آموزش نجاري معمولا گندگي 3 فاز و 5 تيغه كاركردي به مراتب بهتر نسبت به گندگي هاي تك فاز با سه تيغه را دارد.
در پاين بايد بدانيد كه هركدام از دستگاه هاي ذكر شده توضيحات و آموزش هاي مربوط به خود را دارد و انشاالله در آينده مطالبي مفيد و كاربردي و كامل در مورد هركدام از اين ابزار هاي ذكر شده منتشر خواهيم كرد….
.
.
.
ارادتمند شما: خرّمي
منبع : www.ichoob.ir
.
.